Veelgestelde vragen

FAQ

De maten van de t-shirts vallen standaard uit. De sweaters zijn aan de grote kant. Daarvan zou je een maat kleiner dan de normale maat kunnen bestellen, maar sommige klanten vinden het ook leuk om de trui een beetje oversized te laten dragen. De precieze afmetingen kunnen indien gewenst via info@littletrouble aangevraagd worden.
Ja, dat kan. Stuur in dat geval een mailtje met vermelding van je bestelling naar info@littletrouble.be En we zoeken een moment waarop de afhaling kan plaatsvinden. Adres afhaling; Korenbloemlaan 1, 2980 Zoersel. Let wel, de leveringstermijn is in principe niet noodzakelijk korter dan verzending via post. Een dringende bestelling? Neem dan vóór je bestelling contact op zodat we kunnen kijken of het tijdig bezorgd kan worden.
De verzendkosten binnen België bedragen 5,5 euro. Vanaf 100 euro zijn de verzendkosten voor rekening van Little Trouble. Verzending naar Nederland bedraagt 16,5 euro.
Met de permanente textielstiften kan je de tekening vereeuwigen. De tekening blijft zitten, ook na een wasbeurt. Dat gaat makkelijk in drie stappen:
  1. Geef je Little Trouble item kleur met de stiften. Vermijd doordrukken. Leg daarom best een stuk karton tussen de shirt of sweater.
  2. Laat de inkt drogen. Dat vraagt ongeveer 15'
  3. Strijk vervolgens de binnenkant van de stof ongeveer 2' op hoge stand.
Zin om eerste even te oefenen? Dat kan op de bijgeleverde tekening bij elke bestelling. De permanente stiften worden geleverd in een doosje met acht mooie, sprankelende kleuren. Je kan ook kiezen voor uitwasbare stiften. Deze stiften zijn 100% uitwasbaar. Daarom niet zo ideaal voor kledingstukken die in contact kunnen komen met vloeibare stoffen, zoals slabben of speelpartijtjes in regenweer.
De items van Little Trouble was je binnenstebuiten op max 40 graden. Ook strijken doe je best binnenstebuiten, nooit rechtstreeks op de print.
Little Trouble vindt duurzaamheid zéér belangrijk. Bij de productie van de items en de keuze van elementen staat duurzaamheid, naast kwaliteit, steeds voorop. Alle shirts, sweaters en slabben uit de 'color me'-lijn zijn het meest mogelijk gecertificeerd duurzaam. Ze bestaan uit 100% kwalitatief organisch & fairtrade katoen dat met regen- en gebruikt water wordt gekweekt. Volgende certificaten zijn gegarandeerd: GOTS, Fairtrade, EU Ecolabel, SA8000, Neutral Responsibility & OEKO-Tex. De 'create me'-lijn is Fairtrade en Handmade in Belgium. Ze bestaat uit zeer kwalitatief, dik katoen waardoor het zeer duurzaam is in gebruik. De prints worden lokaal gedrukt in een milieuvriendelijke drukkerij die drukt met inkt op waterbasis. Deze inkten bevatten minder solventen en drogen op lagere temperaturen waardoor ze veel milieuvriendelijker zijn. Want de meest gebruikte - goedkope- druktechniek in lagelonenlanden is zeefdruk met plastisol inkt. Om de rekbaarheid over een lange periode van dragen en wassen te kunnen overleven, bevatten plastisol inkten die niet echt goed zijn voor de gezondheid en het milieu. We proberen de duurzaamheidsfilosofie zoveel mogelijk door te trekken in de details. We kiezen zo min mogelijk voor wegwerpartikelen. Zo kiezen we voor een inkleurbare katoenen verpakking die nadien gebruikt kan worden. Ook bij de keuze van de stiften trekken we de filosofie zoveel mogelijk door. De textielstiften komen van een merk die duurzaamheid ook zeer belangrijk vindt en daarbij rekening houdt in de productie. Ze komen in een milieuvriendelijke verpakking. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en worden getest volgens strenge eisen zodat ze volledig veilig zijn voor gebruik door kinderen.